livetpålandet

Alla inlägg den 7 juli 2014

Av Jenny M - 7 juli 2014 23:06

Ja i helgenvar de då dax för den stora festen i skogen med en massa hästfolk! Jag hade laddat som attan för den. Var kanon väder när vi vaknade på lördagen. For å lämnade hundarna hos sina hundvakter å sen inväntade vi skjutsen till festen. Tyvärr så var de nästan hälften av alla anmälda som hade ringt å fått förhinder. Var väldigt tråkigt! Men vi var runt 50 pers iaf å som sagt super väder. Grillade å lyssnade på live musik i från Hälsingefyr å hade de allmänt trevligt. Dock fick jag inte till de där partyhumöret jag hade velat haft. Fick sån jäkla huvudvärk...igen. Fått de  de senaste gångerna som jag druckit. Tror jag allvarligt ska skippa att dricka på ett bra tag. Inte för att jag direkt dricker ofta, för de kan man inte beskylla mig för, men blir ju inge roligt när man får huvudvärk fast man ej är berusad. Då är de kanske roligare att icke ha ont i skallen å dricka bubbelvatten å ha skoj ändå. Vi kom hem i rätt skaplig tid då herrarna ville hem så då var de bara att åka. På söndagen var de skönt att vakna å veta att inga hundar ville ut eller att ingen häst ville ut då alla fick stå ute så man kunde ligga å dra sig länge med gott samvete. Bara hönorna som blev lite lidande men de har att picka på så de klarar sig en stund å vatten hade de. Vi tog de väldigt lugnt hela dagen. Jag la mig ute på gräs mattan å förbättrade på brännan lite. Slumrade nog till en stund oxå, skönt. Äntigen har sommaren kommit. Sen for vi å hämtade jyckarna som hade saknat sin mamma. Köpte med oss pizza hem sen tog vi en tur med hästarna. JOnas körde Litchie å jag red Ligist så Svarten fick bli kvar själv i hagen. Det var en stund sen sist. Jag försökte ligga först med Ligist men de gick inte. Han flög in i en sån kraftig galopp så jag orkade inte hålla han. Jag fick i stället ligga i rygg på ´Jonas med han men eftersom han körde så lugnt gick de ju bra men de blir en rätt snabb trav ändå å han är ganska jobbig att trava fort på så ibland var jag tvungen att lägga mig jämsides å galoppera lite så jag fick vila benen :P Sjukt jobbigt att trava fort med han! Vet ej varför. Benen bara skakar på mig. Men han var flätat i luggen igen å de gick bra igen så de måste vi bero på det. Ryggade inte för nåt. Var en jätte mysig tur iaf å vi var ute i 2 timmar eftersom vi tog de så lugnt men ibland tyckte Jonas jag red på lite fort haha. Trodde jag skulle ha grym träningsvärk idag men känns lite i magen bara.


I dag blev de en lång sovmorgon igen då mannen jobbade förmiddag å hade fixat allt med djuren. Sen mitt på dan när de var som varmast tog jag å vallade Svarten. Fast han är extremt känslig för flygfän när de är varmt men smörjde in han med tjärluktande medel så de gick faktiskt jätte bra, sen hade jag en kvist med mig å viftade lite med, de tycker han är skönt när jag gör de bak på rumpan på han å efter magen. Vi tog turen bort till sanden så han fick ösa på riktigt där, gud vad han älskar de. De gick så himla bra idag. Inge bus alls, han bara tog i som den. Vi hade blivit så bra samspelta nu så han vet precis hur jag vill att han ska vara. Lyssnar på allt jag säger åt han. Det är så roligt. Ja han var grymt fin i dag! Jävligt svettig var vi när vi kom tillbaka så de blev en skön dusch för han efteråt. Ligist fick oxå duscha igår, han blir ju svettig för minsta lilla. Skönt när man kan ta slangen å duscha av dem.


Sen for jag en sväng till staden å handlade lite. När J kom hem från jobbet for vi å hämtade en höbal å körde in i hagen åt hästarna. Sen fick vi främmande en stund innan de var dax för middag. Grymt varmt hela dagen idag. Svettades som en gris. Blev en dusch å sen en cykeltur till jobbet där de är nattjobb i dag. I morgon är planen att vi ska rida å bada med hästarna! Hoppas på bra väder.


Från turen i Söndags


 


Utsikten från festen

    

Ovido - Quiz & Flashcards