livetpålandet

Alla inlägg under april 2016

Av Jenny M - 12 april 2016 22:07

Har varit duktig nu flera dagar och gått låååånga promenader i det härliga vädret. Igår blev det sex km,vore ju en peace of cake om det inte vore för alla jävla uppförsbackar! Helt slut när man kommer hem men det är skönt. Jag tog även en ridtur igår kväll på Svarten. härligt att röra på sig. Idag tog jag en ännu längre promenad med KA,hennes hundar å bebis å mina hundar å Albin så klart. En helt ny väg som enligt henne är på ca 10 km. Min runkeeper funkade inte tyvärr. Trackade bara tiden. Surt. Men det var en fin väg förut en riktig mördar backe. Jag har nog Sveriges sämsta kondis. Å inte blir den bättre heller tycker jag. Hundarna rätt nöjda nu på kvällen.
Jag har stängt in en ny höna igår. I morse hade hon värpt ett ägg å det var helt. De andra hade värpt fyra vita ägg. Hon får vara instängd i morgon också tills värvningen är klar. Så får jag se hur det går i morgon. Ska märka upp henne på nå vis så jag vet vilka hönor jag har kollat. Lite sur att vara i bur har hon varit när de andra fått vara lösa. Men så kan det blir ibland.
Igår var vi även och köpte en ny diskmaskin då den nuvarande inte tar in vatten alltid. Den funkar ibland bara. Troligen nå glappt som vi inte får bukt med så det blev en ny. Kommer på fredag. På söndag ska Heffa starta på hemmaplan. Skönt att slippa åka. Hoppas att det går bra. Svarten var väldigt fin att rida igår. Får se om han eller ligist får komma ut i morgon kväll. Nu är jag helt slut efter dagens vallning av kroppen så efter att ha kollat på andra tjockisar på sjuan ska jag nu gå å sova!

Linssoppa blev dagens lunch

Gott med leverpastej macka

Mina odlingar växer å frodas

Av Jenny M - 10 april 2016 20:07

Igår kom tjejerna och alla hästar reds i härligt väder. Vi red bort till sandvägarna och runt där. Härligt att kunna rida där igen. Hästarna var duktiga och pigga. Heffa duktig och gick i vatten utan problem denna gång. Tom stod och drack. Två timmar var vi ute. Känns i benen idag. Efter lunch for vi och hälsade på J mormor en stund sen vidare hem för lite grillning. K kom å åt med oss.
Idag fick vi åka och köpa en ny kaffebryggare då den förra gett upp. Sen satt vi ute i solen och fikade innan jag och hundarna gick en lång promenad runt vår fina by. Var så himla varmt och skönt ute.

Sen donade jag lite ute i trädgården innan travarhälsan kom å kikade. Allt var jätte bra.

Pullorna har varit lösa idag igen. Jag tror dock jag har en hackkyckling som får sina ägg uppätna. Plockade bort den jag tror nu ikväll och stängt in henne i en bur så får vi se i morgon om äggen blir kvar.
Min bil har fått på sig sommar däck också idag. I morgon ska väl två hästar ut iaf, sen blir det nog pyssel ute igen om vädret tillåter. Jag verkligen älskar denna årstid. Helt underbart. Man uppskattar det så mycket mer innan sommar värmen kommer. Albin har nyss lagt sig. I morse fick vi ligga till halv tio innan han protesterade. Ja han kom ju över när kl var sju och åt men sen somnade han om till nio tror jag. Skönt. Duktig pojke.

Av Jenny M - 8 april 2016 22:58

Idag fyller sambon år. Fixade tårtor i morse. Det har varit folk här hela dagen typ. Albin har varit väldigt trött. Sov på fm i vagnen. Sen efter lunch i vagnen sen fick vi fick ta en stödvila på EM efter maten för att han skulle orka med men han somnade ändå direkt sen vid nattning. Jobbigt att ha främmande, mycket intryck. Jobbigt för mamman också. Albin har nu varit duktig och sovit i sin säng fem nätter i rad och vaknar minimalt på natten. Han är överlag väldigt nöjd med allt just nu. Känns som en trygg bebis på nå vis.

Hästarna reds igår, ja Heffa kördes då. I morgon ska alla ridas. Vi får se hur det går med Heffa i skogen denna gång med allt vatten. Blir en lugn tur bara. Vågar inte rida nå snabbt just nu när tjälen går. Livrädd för tjälskott.
I morgon blir det även premiär grillning. Ska bli gott. Inga större planer annars i helgen. Travar hälsan kommer på besök på söndag eftermiddag och ska kolla stall och hästar igen. Återbesök från ifjol när vi skulle åtgärda bla ventilation och lite el. Hoppas dem blir nöjd. Annars var ju det mesta bra. Hästarna var det ju inge att anmärka på, huvudsaken det, det lär det inte vara i år heller. Alla inom travsporten får besök av dem. Nytt från ifjol. Helt okej anser jag. Har inget att dölja. Bra att de har koll på djuren. Nä nu ska jag försöka sluta mina blå och hoppas plutten låter mig sova nån timme innan första väckningen för napp blir.

Av Jenny M - 6 april 2016 21:19

Inatt har Albin sovit i sin säng hela natten. Eller sova var att ta i. Han har legat i den iaf. Från kl 02-08 ca har jag suttit rätt många ggr på min sängkant och duttat han i baken då han vaknat några ggr. Några ggr löste han det själv också faktiskt. Kl åtta fick han komma över och mysa. Då hade han iaf sovit från kl 5-6 nångång.Vi får se hur det går inatt.
Skit väder idag oxå. Vräkt ner regn hela dagen. På EM åskade det tom! Tjejerna struntade i att rida idag. De gjorde dem rätt i. Kommer i morgon istället, om vädret tillåter. Vi höll på ute på fm å fixade lite. Sen for jag och Albin till stan. Sen har vi inte gjort så mycket. Myst på inne. I morgon inga planer. Hoppas på promenad väder iaf.

Av Jenny M - 5 april 2016 20:11

Igår Måndag var vi till Bollnäs med Heffa och startade. Bilsport,första gången för både kusk och häst. Båda skötte sig galant och hör och häpna så blev det en femte plats igår. Heffa jätte duktig å inte trött när han kom imål heller så 2100 kr fick vi med oss hem plus lite poäng så det kanske blir lite lättare att komma med i nå lopp. Planen är på Hagmyren nästa gång. Kul om det börjar vända för Heffa och han fattar vad det går ut på. Det var 12 hästar med i loppet så han slog faktisk 7 hästar. Albin tyckte det var rätt tråkigt igår. Mycket gnäll. När vi skulle åka kom vi på att vi glömt passet hemma så vi fick vända i forsa. Tur det för det blev kontroll igår av häst och utrustning. Godkänt blev det. Vi var hemma halv tio så då blev det sängen för han å mig.
Idag har det regnat typ hela dagen. Hade tänkt rida och köra de andra två men vi skippade det. Ingen lust alls i skitvädret. Känt mig trött å frusen hela dagen. Blev en promenad på EM istället. Har även hämtat hem min bil så nu kan jag tuta och köra igen,tjoho. Får se om jag ska försöka sälja den. Skulle behöva en lite större så jag får plats med barnvagnen och hundarna bak. Inge fel på bilen annars å speciellt inte nu när den är lagad å fräsch. Man kan ju testa. I morgon kommer tjejerna och rider. Vi ska fixa lite i stallet innan Jonas åker på jobbet. Ev åker jag och Albin till stan då. Jonas fyller år på fredag, måste köpa nåt åt han från Albin, annars gör vi det på torsdag men kan vara skönt att få de gjort i morgon också. Nu har lillen somnat och jag ska gå ner och röja upp i köket innan jag ska slappa på soffan. Sliten sen igår!

Av Jenny M - 2 april 2016 21:22

I morse var det träning av hästar som gällde. Sen efter lunch tog jag och fortsatte ute i stallet. Idag blev selarna tvättade och smörjt,även huvudlagen och vojlockarna blev tvättade. Skönt att ha en grov tvättmaskin i stallet. Albin var dock inte lika nöjd idag å kika på mamman. Hann inte med nån promenad, för det där tog sin lilla tid. Sen blev jag rätt trött. Kokade en vegetarisk gryta åt Albin idag med bla linser och bulgur. Den blev väldigt god tyckte jag,även han som åt med stor aptit så nu blev det fem pytsar till i frysen med minst två portioner i varje, beroende på hur mycket han äter, stor ätaren vår. Skönt med lite variation, å inte bara en massa kött eller fisk och kyckling. Efter maten gick vi ut på gården i selen å kikade lite på djuren å avslutade med att gunga en stund innan vi gick in och myste lite i soffan. Avslutade kvällen med ett bad och en portion gröt. Sen somnade han som en klubbad säl strax före kl åtta. Jag har skit trött när jag nattade han men sen gick det över så jag tog och sorterade garderoberna i badrummet med alla handdukar och gardiner. Nu är det ordning och reda ett tag igen. Nu är kl snart halv tio och än har jag inte hört ett ljud från övervåningen. Jag ska kika på gåsmamman som jag missade i torsdags sen blir det sängen. I morgon hoppas jag hinna med en promenad på fm innan lunchen. Efter det ska vi till Jonas bror med familj och fika.

Av Jenny M - 1 april 2016 22:25

Albin tyckte att dagen skulle börja kl fem i morse men det tyckte inte hans mamma. Lyckades ligga till kl nio. Mutade med tutten ett par ggr så han somnade om i omgångar. Donade på här hemma inomhus först. Dammsög och torkade golv både uppe å nere. Sen vid elva gick vi ut och fodrade kusarna och pullorna innan vi tog oss en långpromenad. Soligt men lite kallt i skuggan. Till lunch idag gjorde jag bananplättar till oss båda. Kokade blåbärspure till Albin och jag själv åt varma blåbär som de är innan mos. Han åt en plätt iaf. Tyckte det var lite konstigt men det gick bra med bitar fast mamman var lite nervös innan. Ingen host eller tendens att sätta i halsen. Tur. Får prova igen nå tag. Inge mer bananer nu hemma. Jag personligen tycker dem är godast när dem är kall. Att gå å kylskåpsäta, mums. Han fick lite tutten efteråt sen gick vi ut igen och tvättade alla sadlar och träns plus smörjde dem. Borstade av vojlockarna från hår, ska nog tvätta dem i morgon i grävmaskiner. Hoppas den funkar i år också. Kanon att ha en tvättmaskin i stallet till sånt där. Nu har jag bara selarna å huvudlagen som ska tvättas och smörjas. Det blir i morgon EM eller på söndag. Ikväll efter middagen har jag kört en tur med Ligist. Körde rockarden. Han funkar bra med den. Var till korset å vände. Hann inge mer innan det var dax för läggdags för lillen. I morgon ska J köra Heffa och jag ska väl rida Svarten innan Jonas börjar jobba kl 16. På mån ska heffis starta igen på Bollnäs.... Sen blir det nog lugnt med start ett tag om vi inte kommer med på hemmaplan. Ikväll var jag nog ganska trött. Duschade. Tvättade håret och skulle sen ta tvål, kommer på mig själv med att stå å gnussa in tvålen i håret. Jaja det blev riktigt rent då idag haha. Dax att sova nu. Ny dag i morgon.

Ovido - Quiz & Flashcards