livetpålandet

Alla inlägg den 12 mars 2014

Av Jenny M - 12 mars 2014 22:03

Idag var de dax för att pass på kära ridbanan som vi fått i byn. Första passet där för i år. Började med Ligist. För att vara första gången jag rider han på banan var de väl godkänt men han vägrar att göra sidoförflyttningar. Ställde han mot staketet å försökte flytta han åt sidorna men icke. Jonas var med mig för att kolla så de slutade med att han försökte flytta på han på backen men näää....han backade eller reste sig fjanten. Efter en stund fick jag han att flytta åt höger men andra hållet gick inte alls....när jag flyttar han på backen går de bra så han är väl stelare åt vänster men det är bara att träna å träna. Jag är inte den som ger upp å han är envis nåt så hemskt. Men han travade på fint så jag får väl vara nöjd å han flåsade på bra när vi var klar å mina ben skadade efter alla skänklingar. Hittade inte spöet så hade inget sånt plus att jag hade sporrarna hemma så i morgon ska jag ge de ett nytt försök med både spö å sporrar. Nu blir de nöta. Tog av brodden oxå idag så nu kan jag bara rida på ridbanan ett tag framöver...Får rida han mkt mellan träden i skogen oxå så han blir mjukare. Lyckades jag få Svarten mjuk å fin ska jag nog lyckas med denna herre oxå.


Sen tog jag herr lortgris till banan. Han hade precis rullat sig i skithögen när jag tog ut han, ja tack för den :/ Tog en timme å få han skapligt ren. Tog även av han brodden. Longerade han först på banan för att se om han var ojämn i travet pga såret men nej då,han travade så fint så  så jag passade på att träna lite på galopp ordet. Jag har ju typ inte ridit nå galopp med han förutom när han rullat in i den själv när man travat för fort så då har han fått galoppera men jag har fokuserat på skitt å trav, att få det fint å han är ju jätte fin i skritten nu. Han galopperade jätte bra på kommando idag. Sen hoppade jag upp på en redan svettig häst. Skrittade några varv å en blev de trav å jisses. Han har väl aldrig travat så fint nån gång. När jag var på ridbanan i höstat ville denna häst inte alls trava på ridbanan. Han bara trippade  när jag dred på han å sen travade han nåt steg bara. Nu travade han i form i tom åttor, varv på varv. Vad har hänt? Sadeln säger jag. Tror inte den bomlösa sadeln var en hit på honom. Kommer nog aldrig använda den på han igen. Växer han ur denna så låter jag hellre bli att rida tills jag hittar en ny. Vet inte varför han inte gillar den då den låg bra men ja han var då super fin idag. Öronen framåt å bara lyssnade på vad jag sa. Det är så himla skönt med honom att jag inte behöver använda mina skänklar utan han lyssnar på min sits i stället. Vi har kommit så långt på ett år. Stolt över mig själv är jag! Sidvärtsförflyttningarna satt oxå jätte bra som vanligt. Fanns inget att klaga på över det passet! Ska ringa ut en kotknäckare åt både han å Ligist så de får gås igenom,finns säkert nåt som behöver knäckas ut...iaf på Ligisten. Väl hemma i hagen igen rullade han sig de första han gjorde....


Underbart väder var de å bara jag på banan,som vanligt dagtid!


Blev en promenad med hundarna oxå på eftermiddan så nog har man rört på sig idag. Går ju till å från banan oxå med hästarna pga den tunga trafiken efter vägen. Man kan rida genom skogen men det är så geggigt där så väntar lite med de men skönt för en annan att få värma upp lite oxå.


Sitter i soffan nu å tar de lugnt. Han jag bor med for nyss på jobbet. Jag ska se lite på tvn sen blir de sängen.


 

Ovido - Quiz & Flashcards