livetpålandet

Alla inlägg den 12 maj 2014

Av Jenny M - 12 maj 2014 22:11

Började skriva igår kväll men så blev de nå fel så orkade inte skriva om allt. Iaf så var de ridning med Svarten som gällde på förmiddan. Red bort till korset så han fick springa i sandbacken och sandvägarna. I början var han lite stel å vinglig men efter varje meter slappnade han av å sprang snabbare och snabbare. Var längesen han var så springsugen. Två ggr körde han ner huvudet och tänkte göra nåt hyss men då tog jag upp han bara för jag var inte så sugen på tex ett bocksprång....å de gjorde han efter raksträckan efter sandvägen. Han älskar att få kuta loss där så de var ju bus han gjorde å inge annat. Det var riktigt roligt att få rida han igår. Verkar ju som han trivs med sadeln, gör mkt det där att ha en bra sadel. Hoppas han kan ha den där nu läääänge. På bortvägen mötte vi två grannar som var ute å körde häst, han var lite sugen att få springa efter dem men de gick jäte bra. På vägen hem mötte vi en annan granne som oxå var ute å körde men då orkade han inte bry sig, blev även omkörd av en cross men de brydde han sig inte om heller. Han brukar inte bry sig men ibland har han blivit fjollig. Han var riktigt svettig när vi kom hem =) Å jag oxå för den delen.


Efter lite lunch tog vi tag i veden som var kvar. Staplade in allt som var kvar, krattade rent å plockade ihop alla vedträn som hundarna spritt runt hela tomten plus krattade ihop hö som flygit runt när man kärrat ut till hagen så nu blev de lite finare hemma. Jätte skönt att få in veden även om de är tråkigt göra. Jonas fick jätte ont i ryggen :/ På sen eftermiddan var de vägmöte hos en av hästägarna som vi delar körvägen med. Vi kör ju efter en "privat" väg kan man säga men som är en allmän väg oxå men vi som vill ha den skottad vintertid får då leja för det själv å eftersom den i storsett bara används av oss hästfolk å en å annan svamp/bärplockare eller jägare så är de vi som har hästar runt omkring å som använder oss av den som delar på skottningen så vi brukar samlas typ en gång per år å prata lite,ifjol samlas vi tex för att plocka lite sten å märka upp lite annat efter den å så får vi veta vad summan av skottningen blir som vi ska dela på så igår var de dax igen men var ju en mild vinter så de blev en billig skottning =) Men det är sååå värt de! Sen när jag kom hem, lite senare än jag trodde, så sadlade jag på Litchie å tog en tur i skogen med henne. Testade en nybryten väg men den var inte så bra. Var iaf ute 50 min, bra för henne att bli riden å hon tycker de är kul!


I Dag kom morfar på fm å tog med sig allt ris sen vi fällde tallen så nu är de helt rent hemma! Sen var jag till stan å köpte skor åt Ligist som ska skos om på ons! Slitit skorna som fan! Efter de blev de en ridtur på han bort till korset å lite sandvägar. Usch var riktigt jobbigt idag. Var så varmt. Vi flåsade lika mkt båda två men de gick jätte bra! Han var så duktig. Blev bara två svängar i sandbacken sen en sväng i långbacken å till sist red vi ner mot vallen å runt. Så mysigt å fint där. Såg tre ormar under turen. En liten huggorm å två snokar tror jag de är. På vägen hem fick vi till en jätte mysig galopp =) Behöver jag säga att vi var svettiga sen!!?? Den som säger att de INTE är jobbigt att rida ska ha stryk! Dock hade han bara 3 1 /2 sko på sig när vi kom hem men de var nästan väntat så nu får han vila tills på torsdag!


Det blev middag å sen la jag mig å sov lite på soffan, kändes verkligen som de behövdes efter dagen å eftersom jag ska jobba natt. Så nu är jag på jobbet å har de skönt =)



Svettig kille


 



Äckelorm!

 


Tannavallen

 



Tannavallen

 


Mysig stig i skogen

   

Ovido - Quiz & Flashcards