livetpålandet

Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny M - 19 maj 2014 22:15

Då var jobb helgen över men det har som vanligt gått kanon! Jag verkligen trivs såå bra med mitt jobb. I helgen startade Arne å Doris( Lajos Arn å Just say so long ) Arne gick i vann, låg sist på upploppet men när kusken drog huvan var det som att tända en raket. Han bara sprang förvi de andra in i mål! Roligt. För Doris gick de sämre, ingen placering men bättre lycka nästa gång. Jag kollade på loppen på mobilen :P


I dag var de då ledigt. Upp å in till stan för att besikta min bil. Hade ont i magen, så nervös var jag. Det är ju en liten rosthög....å ja vad ska man säga. 4:a 2:or. Lite bromsskivor, kullager, avgassystem mm. Sen är de mkt rost på den. Både på bärande delar och på skärmar. Han sa att det var gränsfall på ena balken, han mätte men den klarade sig i år men nästa år trodde han inte den skulle göra det. Jag hade samma kille från i fjol å min bil glömmer man ej.... Så jag for på OK å lät verkstadskillarna kolla på pappret å räkna på vad de skulle kosta att laga å det blev lite väl mkt, ganska dyra grejer till bilen så han tyckte faktiskt jag skulle satsa på att köpa en ny i stället. Lägger jag till nån tusenlapp till har jag en bra bil menade han på å de har han ju rätt i. Jag var ju lixom inställd på att de skulle bli så här i år. Ett under att den gick igenom ifjol. Även om man köper grejer å lagar själv så kommer de kosta å kommer den inte gå igenom nästa år pga rosten blir de ännu dyrare att laga....så ja, med sorg i hjärtat får jag överge min lilla bil ö hitta mig en annan, men faktiskt känns de rätt skönt på nå vis. Får ju skattepengar så får köpa bil för dem i år. Blir jag utan bil en vecka eller två är de inte hela världen heller eftersom jag kan gå till jobbet å Jonas har ju bil så vi sitter inte fast.

Dagen började ju så där överlag då jag upptäckte att Ligist tappat en framsko oxå...hur fan nu det gick till då han hade skon igår å bara har stått i hagen hela helgen. Letat som en tok flera ggr i hagen men ingen sko!!! Fick tag i hovis så han kommer i morgon...Jag som hade tänkt galoppa lite....


Har även haft jobbmöte idag. Sen var jag så trött på em så efter maten la jag mig å sov en timme på soffan.Lite sliten efter helgen ändå så jag skippade att rida Svarten idag även om jag hade tänkt de på kvällskvisten. Får lyssna lite mer på kroppen tror jag.


Hade kunnat fortsätta sova men bara jag kom upp sen igen så gick de bra. Mockade box å fixade med mat å öppnade upp större hage åt kusarna så de får mumsa lite gräs innan riktiga betet. De blev nöjda kan jag säga. Var å hämtade exemdroppar åt Ligist då han börjat klia sig lite smått :/ Får hoppas dem hjälper så jag slipper täcka han.


I morgon är de full fart igen. Nån häst borde få komma ut i mogon! Pappa ska oxå komma å fixa vattnet i stallet som står å läcker.

Lägger ut lite kort ifrån helgen, både mobilkort å från digitalkameran.


     

Fyren på Hölick

    Vi  

Vindsurfande grabbar

 


Ett sånd där panoramakort från Ingan

 

Kusarna i deras vindskydd

 

Gott med gröngräs

Av Jenny M - 16 maj 2014 19:58

Shit i morse fick man veta att man levde iaf. Så jävla ont i hela kroppen! Mest ryggen å röven! Tyckte jag var avslappnad igår när jag red men måste ha spänt mig ändå! Så mitt beslut igår om att vila ifrån ridningen kändes riktigt rätt idag!! Kom knappt ur soffan sen.... tog iaf med mig Svarten till ridbanan och longerade han. Jätte pigg var han å full av bus! En som var där å fixade med sprinklarna frågade im han oxå var en hopphäst...haha...hur ska man ta de?

Jag lyckades komma iväg på en promenad i sakta mak oxå med hundarna men de var jobbigt. Det ända bra med denna dag är att det har varit varmt som attan. Kunnat gå i kortärmat ute. Såå skönt! Jobb hela helgen så både hästar å min kropp får vila. Får se om J kör Ligist å Litchie....

Vår badplats Ingan

Av Jenny M - 15 maj 2014 20:27

I morse när jag vaknade kände jag mig mkt piggare än jag gjort på länge! Hoppas de är på väg åt rätt håll. Visste,seg var jag väl men jag är ingen morgon  människa! Efter lite frukost å annat fix var de dax att ta en ridtur med Ligist. På bortåt vägen travade vi på i snabb fart. När vi sen kom upp för alla backar, ca 1 mil ridit, så var jag helt slut alltså. Benen bara skakade! Så jäkla jobbigt idag så då var de dax att vända hemåt. Tänkte att jag testar att galoppera lite idag då, brukar ju låta han göra de lite ibland i nån backe å så men nu var jag så jävla slut i benen! Så direkt när jag vände manade jag på han tills han tog galoppen, gick kanon de, inte alls nå seg till att galoppera så han fick göra de till första nedförsbacken, där fick han gå sen var de dax igen å nu tog han den ännu snabbare så då fick han springa ner till korsningen, hej å hå vad de gick =) Sen gick vi över vägen å sen var de galopp ända till förrådet å han bara tittade bakåt ungefär som att är du säker matte på att jag får galoppera?? =) Är de nåt han älskar att göra så är de att galoppera =) Sen skritt en bit å sen galopp tills de var dax att rida in i skogen. Han är så himla mysig att rida på den där hästen alltså å han har sån mjuk å fin galopp som man bara kan sitta i å njuta å känna vinden i håret hehe, ja nä jag är väl inte direkt van vid att ha galopperande hästar. Jubel var bara het å jobbig när man skulle galoppera så då blev de att man sket i de, Litchie har jag inte ens testat med fast hon föredrar den gångarten på travbanan, räcker gott å trava med henne just nu! Svarten har de blivit nån galopp på när man är på väg hem å han är trött å typ snubblar in i den, jag har inte testat just så mkt heller eftersom jag velat jobba på hans trav först men de kan säker gå på han snart, så jag jag tycker de e skit kul att ha en häst som det är så lätt att få att galoppera å som älskar det =) Så ja jag ska träna mer galopp med han eftersom han tycker de  är så kul å blir de inget på travbanan med han är de bara bra om man tränar mer på galoppen :P Var så lycklig när jag kom hem!


Åt lite lunch sen blev de en promenad med hundarna å sen en dusch innan det var dax att åka på jobbet. I morgon tror jag att jag ska longera Svarten å låta mina ben få vila!

Av Jenny M - 14 maj 2014 21:53

Igår var de tisdag...tror jag. Blir så yr på dagarna. Blev ett pass på ridbanan med Svarten. Gick så bra som de kunde typ. En timme var vi där. Donade på lite hemma som vanligt....gjorde lasagne till middag. Vår frys ute i garaget bestämde sig för att ge upp igår så jag fick flytta in de som fick plats. Resten får hönsen. Typiskt då vi har sån liten frys inne. Får leta en bättre begagnad....
Blirvällen var de DK möte nån timme sen varvade jag ner lite med en ridtur på Litchie i skogen. Snälla å fina tjejen. Blev klättring i skogen för henne med avslut på täckten med lite trav.

Idag var jag så där super trött igen. Tror jag har järnbrist! Så jävla trött heeeela tiden å halv yr då å då så jag får köpa järn tabletter å hoppas de hjälper.. Har käkat blodpudding två dagar till lunch iaf...får ladda med mkt järnrik mat! Tog en promenad inskogen med hundarna. Gick den nybrytna vägen med dem. Skönt med skogs luft! På em kom hovis å skodde Ligist så nu kan han tränas igen. Blir väl ridning i morgon. Vi var å hämtade två höbalar oxå. För övrigt har vi börjat ha Litchie inne på nätterna nu för att ha koll på hur mkt hon äter. Ska ju åndå in morgon å kväll så då kqn hon stå inne å än så länge vantrivs hon ej. Tar in henne rätt sent så...får se om de hjälper hennes hull.

Efter middagen som blev torsk ,pärer,broccoli å spenatsås. Mera järn! ,Så tog jag milsturen med Svarten. Lugnt å fridfullt! Nu sitter jag i soffan å dricker lite kaffe å kollar på Biggest looser. I morgon ska jag jobba em!

Av Jenny M - 12 maj 2014 22:11

Började skriva igår kväll men så blev de nå fel så orkade inte skriva om allt. Iaf så var de ridning med Svarten som gällde på förmiddan. Red bort till korset så han fick springa i sandbacken och sandvägarna. I början var han lite stel å vinglig men efter varje meter slappnade han av å sprang snabbare och snabbare. Var längesen han var så springsugen. Två ggr körde han ner huvudet och tänkte göra nåt hyss men då tog jag upp han bara för jag var inte så sugen på tex ett bocksprång....å de gjorde han efter raksträckan efter sandvägen. Han älskar att få kuta loss där så de var ju bus han gjorde å inge annat. Det var riktigt roligt att få rida han igår. Verkar ju som han trivs med sadeln, gör mkt det där att ha en bra sadel. Hoppas han kan ha den där nu läääänge. På bortvägen mötte vi två grannar som var ute å körde häst, han var lite sugen att få springa efter dem men de gick jäte bra. På vägen hem mötte vi en annan granne som oxå var ute å körde men då orkade han inte bry sig, blev även omkörd av en cross men de brydde han sig inte om heller. Han brukar inte bry sig men ibland har han blivit fjollig. Han var riktigt svettig när vi kom hem =) Å jag oxå för den delen.


Efter lite lunch tog vi tag i veden som var kvar. Staplade in allt som var kvar, krattade rent å plockade ihop alla vedträn som hundarna spritt runt hela tomten plus krattade ihop hö som flygit runt när man kärrat ut till hagen så nu blev de lite finare hemma. Jätte skönt att få in veden även om de är tråkigt göra. Jonas fick jätte ont i ryggen :/ På sen eftermiddan var de vägmöte hos en av hästägarna som vi delar körvägen med. Vi kör ju efter en "privat" väg kan man säga men som är en allmän väg oxå men vi som vill ha den skottad vintertid får då leja för det själv å eftersom den i storsett bara används av oss hästfolk å en å annan svamp/bärplockare eller jägare så är de vi som har hästar runt omkring å som använder oss av den som delar på skottningen så vi brukar samlas typ en gång per år å prata lite,ifjol samlas vi tex för att plocka lite sten å märka upp lite annat efter den å så får vi veta vad summan av skottningen blir som vi ska dela på så igår var de dax igen men var ju en mild vinter så de blev en billig skottning =) Men det är sååå värt de! Sen när jag kom hem, lite senare än jag trodde, så sadlade jag på Litchie å tog en tur i skogen med henne. Testade en nybryten väg men den var inte så bra. Var iaf ute 50 min, bra för henne att bli riden å hon tycker de är kul!


I Dag kom morfar på fm å tog med sig allt ris sen vi fällde tallen så nu är de helt rent hemma! Sen var jag till stan å köpte skor åt Ligist som ska skos om på ons! Slitit skorna som fan! Efter de blev de en ridtur på han bort till korset å lite sandvägar. Usch var riktigt jobbigt idag. Var så varmt. Vi flåsade lika mkt båda två men de gick jätte bra! Han var så duktig. Blev bara två svängar i sandbacken sen en sväng i långbacken å till sist red vi ner mot vallen å runt. Så mysigt å fint där. Såg tre ormar under turen. En liten huggorm å två snokar tror jag de är. På vägen hem fick vi till en jätte mysig galopp =) Behöver jag säga att vi var svettiga sen!!?? Den som säger att de INTE är jobbigt att rida ska ha stryk! Dock hade han bara 3 1 /2 sko på sig när vi kom hem men de var nästan väntat så nu får han vila tills på torsdag!


Det blev middag å sen la jag mig å sov lite på soffan, kändes verkligen som de behövdes efter dagen å eftersom jag ska jobba natt. Så nu är jag på jobbet å har de skönt =)



Svettig kille


 



Äckelorm!

 


Tannavallen

 



Tannavallen

 


Mysig stig i skogen

   

Av Jenny M - 10 maj 2014 22:35

Men i dag var man iaf ledig. Gick bra att jobba igår men jag märkte ju att jag har ett bra jobb på mitt ordinarie ställe :-) Klev upp vid nio i morse. Litchie fick stå inne i går natt då hon hade lite feber igår kväll. Hade dock ätitsom vanligt å i morse var hon pigg å ville ut igen feber alls idag men får hålla lite koll. Vi fick lite besök en sväng av några vänner sen stack J iväg på fotbollsmatch. Jag hade laddat för en ridtur med Ligist å så blev de. Fick byta sadeljord på han idag till en tio cm kortare så han har tappat ganska mkt iaf. Fick till den där super bra sitsen idag!!kände att jag satt som en gudinna med bra längd på lädren så jag red bort till tanna korset. När jag kom dit så var de tydligen hästrally för islandshästar...hade planerat för träning i sanden men när jagnkom dit var de ett gäng framför oss så mitt i backen fick jag sväng in på en stig å rida tillbaka i sakta mak. När vi sen vände för att ta samma backe var de borta så då blev de snabb trav i sanden i uppför. Körde sex vändor å han tog i mer å mer för varje vända. Nån liten galopp blev de :-) Han tyckte de var så kul å jag ännu mer tror jag. Går inte att beskriva när man bara känner sig så säker i sadeln. Eftersom jag satt bra kunde jag driva på han mkt med både skänkel å piskan som alltid är med. Har suttit lite si så där på slutet. Sadeln har glidit men med annan sadeljord gjorde de susen tror jag. Han sprang lite på snedden idag oxå men när jag korrigerade han med skänkeln skärpte han sig så de var mkt bättre idag. Jätte kul å jag hade kunnat rida där i sanden hur många timmar som helst men det är jobbigt för dem. Lätt jogg hela vägen hem å sista biten innan vi vek in i skogen galopperade han bak å travade fram haha....jätte bekvämt att rida i ...inte. sen var han trött i skogen. Skrittade på så långa tyglar de gick å huvudet bara hängde på han lillplutten min. När vi kom hem var han svettig. Jag oxå men skönt var de!! En timme sen i hagen var han pigg som en mört igen. Han har dåliga skor så hoppas hovis kommer på ons!

På em var vi å handlade saker till tacos som fick bli mat här idag. En powenap på de blev de. Blev så gör trött. Apropo trött så köpte jag en flaska blutsaft idag. Varit trött å yr i två veckor nu. Mest när jag reser mig men även när jag går ibland å så är jag konstant trött tycker jag. Läste att de kunde bero på järnbrist å eftersom jag hatar läkare så testar jag på hemma först. Har lite läkarfobi.... så första supen intagen idag så får vi se om de blir nån skillnad. Har gjort kväll med djuren å sambon for på jobb så jag kollar på esc....i brist på annat. Kokar nyposoppa oxå som snart är klart. Alla vitaminer som finns behövs!! I morgon ska Litchie ridas i skogen å Svarten ska ut på grusvägen.

Av Jenny M - 9 maj 2014 12:21

Igår var de full rulle här hemma. Morfar å hans bror var här å tog ner lite träd åt oss, bla jätte tallen så nu är de ljust å fint här! Mkt ved blev de å lika mkt skräp som ska bort. Men de gick bättre än jag trodde! På em for vi till Edsäter å kollade på nyfödd hingst. Supersöt. Skulle tussa på fingrarna som kalvarna gör. Hjärtat smälte lite på en, gulligt med föl men vet ej om jag vill ha nån själv....mkt jobb! Ringde ut kiropraktorn som ev kommer till veckan,blir spännande å se alla fel han hittar. Sen var de dax för nattjobb.


I morse när jag kom hem donade jag på lite sen blev de ett pass på ridbanan med Svarten. Gick helt okej men nåt stör han eftersom de tar typ en timme innan han blir mjuk å fin så som sagt, blir bra med lite kotknäckning!Ganska mosig i skallen är jag men ska jobba em på andra jobbet så bara att bita  ihop å hinka kaffe. Somnar  nog ovaggad i kväll.Ska ta  ett varv med dammsugarn sen ducha å åka!


           

Av Jenny M - 7 maj 2014 23:06

När jag kom hem från jobbet sadlade jag på Ligist å Jonas selade på Litchie sen stack vi iväg på en tur. Jag red dock genom skogen istället för genom byn. Undviker gärna de om jag inte behöver, sen sliter de hemskt på skorna oxå! Så vi möttes på Skonta. Dock hade jonas typ punka på ena däcket men ville köra ändå så de blev en jogging tur bort till korset sen tog vi sandbacken innan vi vände så de blev typ 13 km iaf å trav hela tiden förutom i de brantaste nedförsbackarna. Jag hade martingal på Ligist idag. Inbillar mig att han var lugnare, dock hade jag velat rida på han mer men eftersom JOnas hade lite luft i speedcaren blev de ej så. Han ska ut igen på fre, igentligen köras men skorna börjar bli dålig så han får nog ridas då med så då kanske jag kan ta en längre tur med han. Han springer lite snett ibland i höga farter så måste nog ringa ut nån,antingen är han ojämnt musklad eller så är de nån låsning som stör han, ligger lite på en töm oxå när man kör han så nåt är de. Jag å häst var då rejält svettig när vi kom hem!!!SKÖNT! I morgon kommer min morfar å ska hjälpa oss med lite trädfällning. Ska ta ner jätte tallen men först måste vi få ner en björk som står i vägen plus att en lampa ska grävas upp så björken å lampan ska väl åtgärdas i morgon,kommer bli grymt ljust sen när tallen försvinner. Ska jobba i morgon natt oxå å så skulle jag behöva ta ut Svarten, får se vad som hinns med. På fre ska jag jobba extra på mitt andra jobb. Ska bli skoj då jag ej jobbat nåt där än, bara gått intro å de är ju över 2 månader sen nu =) Nä nu ska jag ta å gå å lägga mig!

Ovido - Quiz & Flashcards