livetpålandet

Alla inlägg under maj 2014

Av Jenny M - 7 maj 2014 12:57

Jaha...hann knapp äta upp frullen i morse så blev jag uppringd av en kollega som undrade om jag kunde jobba pga lite strul....Jobbar till halv fyra men det ju bra när man gillar sitt jobb. Hade tänkt rida med Jonas på fm när han körde Litchie men vi tar de på em istället då. Ljust länge så...fortsättning följer...

Av Jenny M - 6 maj 2014 23:23

Känns som dagen aldrig ville ta slut. I morse var jag till Rolfsta å körde Arne. Tore gjorde mig sällskap å körde Doris. Blev en lagom tur i sanden idag. Sen donade jag på lite hemma. Putsade klart fönstren. Hade övervåningen kvar. Lånade pappas kärscher så d går de fort :-) Sen var de dax för ett litet möte på hagmyren ang föreningsdagen. Höll på en timma bara. Passade på att handla lite på en gång. Hem å fixade middag. Tonfisksallad idag. Sen kom medisen å vi tog en skrittur i skogen. Hon red Litchie å jag Svarten. Hundarna fick oxå följa med. Glada hundar kan jag lova. Zita hittade ett dynghål så de blev en dusch för henne sen. Litchie var liten fjantig att gå över vattnet i skogen när vi skulle över första gången men till slut typ slängde hon sig över. På vägen hem tog hon de säkra före de osäkra å hoppade rejält över. Så jävla ful när hon hoppar haha. Jag får nog ta lite promenader upp dit å lära henne att GÅ över. Fan om hon hoppar med mig...då flyger ju jag av haha. För jävla snäll häst iaf.Trygg å lugn. Herrn var fin att rida oxå. Nya sadeln betald :-) I morgon ska jag ta en rejäl tur med Ligist. Ridas ska han å rätt hårt. Kanske galopp om de känns rätt.

Jonas kärrade in lite ved medans jag körde häst iaf så lite till har de minskat. Nu sitter jag här å jäspar så lika bravatt lägga sig...

Av Jenny M - 5 maj 2014 23:41

I morse vad vi å nötte rätvarv med Ligist på Hagmyren. Han slog faktiskt sitt rekord med nästan 10 sec på ett varv men fortfarande alldeles för sakta...så om tre månader till kanske...jävligt trött sen iaf. Blev nog fem varv runt för han. Sen tog jag mitt efterlängtade ridpass på ridbanan med Svarten i nya sadeln. Gick jävligt bra men han är lite vinglig än så de blev mkt serpentiner,halvhalter å igångsättningar i trav å de gillar han. Känner mig säker i sadeln. Den är skön!! Så nu köper jag den. En timme nötte jag på banan idag å allt gicksom sagt bara bra. Var senn till mormor då å fikade tårta. Morfars häst har om mmöjligt blivit ännu större!! En jäkla röv hon har alltså. Synd på så fin häst att hon bara skrotar i hagen....

Efter all go mat i helgen blev de en lång kvälls promenad m hundarna. Så jävla fint ute. Är nog bästa årstiden detta när man ser förändringar i naturen varje dag å ljuset är så fint. Härligt med fågelkvitter å ljusa kvällar å man slipper broms. Jag jag tycker om våren å hösten älskar sommaren oxå men hellre vår å höst :-p Ja jag är ganska sliten men endå fastnade jag i datorn men nu ligger jag i sängen. Sambon jobbar. I morgon ska Arne köras sen är de möte på myren plus att vi ska rida på kvällen. Mkt å göra som jag vill ha de. Kanske hinner få in lite mera ved oxå! Go natt...

Näckrosor

Aino

Tänk å sitta bakom den där...

Av Jenny M - 4 maj 2014 21:27

Idag fyller kära mormor 80 år! Hon är rätt pigg för sin ålder faktiskt.....Så de blev ju inte allt för mkt sömn för en annan idag då men ibland får man offra sånt för sånt här. Ville fira henne! Vi for å hämtade upp mormor å morfar sen tog vi deras bil å Jonas körde ner. Åkte tillmamma å de tog egen bil då alla inte fick plats i en sen rullade vi ner mot Axmarbrygga. Mamma å Lelle var tvungen att tanka i Söderhamn så vi kom fram före, slutade med att de for fel hehe så vi fick vänta lite på dem då! Var faktiskt jätte fint där men kallt så de var inte trevligt att vara ute så nå mkt fotande blev de inte. Knäppte ett fint kort på mamma,mormor, morfar å Lelle när de står mot havet men de vill jag ej lägga ut här! Vi åt tre rätter, nån rostad macka med en god röra på till förrätt sen en fiskrätt som huvudrätt med tre olika fisksorter plus räkor å pressad potatis. Supergott sen choklad panakotta med nån hallonmousse till efterrätt, jätte bra mat var de! Jonas drack öl till maten så då körde jag hem, kan säga att de var en rätt stor skillnad motför att köra min lilla skrotracer! Morfar har en rätt ny volvo. Jätte skön att köra å man blev rätt fartblind kan jag säga hehe, gick fort hem :P Ingen höjdare att sätta sig i min skrutt sen när vi körde hem till oss....nån gång kanske man har råd med en ny bil? Väl hemma så var de typ dax att åka till jobbet igen, hann ge hästar mat å plocka in ägg typ.....men är faktiskt piggare än jag trodde jag skulle vara men kl är vara 22 snart.....:S Blir att hinka kaffe ;-) I Morgon ska Ligisten in på banan å köras i rätvarv bara...nöta nöta! Sen ska Svarten ridas på ridbanan så jag får testa sadeln en sista gång. På sen eftermiddan ska vi till mormor å fika oxå, hon ville vi skulle komma ändå fast vi var å åt idag så gör väl de då =) Man får passa på att umgås med dem så länge de finns kvar!

   

Av Jenny M - 3 maj 2014 21:44

Sov dåligt i morse. Blev väckt av telefon av folk som vet att jag jobbat natt..sååå jävla drygt!!visst jag kunde ha stängt av ljudet... Sen knackade de på dörren oxå mitt i allt men jag öppnade ej kollade genom fönstret vem de var bara...en "granne"...Jonas var på provlopp m Litchie. Var bara att kliva upp till slut lixom.... pappa kom å hjälpte oss med veden på em en stund. Fick väl in hälften ca. Så tröstlöst första kärrorna innan man ser att de minskar å så ska de travas på de så de får plats men de gick bra. Får se om vi fortsätter på måndag.... var till forsa å lämnade tillbaka en sadel oxå som jag lånade hem,ett jäkla farande. I morgon ska vi till axmarbrygga å äta eftersom mormor fyller år så mamma har bokat bord där kl två. Inte mkt sova i morgon heller. Får väl sova lite i bilen om de går. Tur de är rätt årstid att jobba natt på. Ganska så ljusa nätter. Skönt! Får se hur de känns i kroppen allt eftersom natten lider. Om man får ont sen vedstaplingen alltså.....Jävla knepigt väder idag alltså. Först soligt å fint sen värst hagelskuren när vi höll på med veden sen stormade de av bara den så de knappt gick att kärra ut hö till hästarna!! Nu är de vindstilla å fint ute. Hoppas de blir soligt i morgon när vi ska söderut. Väldigt fint där vi ska äta så hoppas kunna knäppa nåt fint kort.

Yes

Av Jenny M - 2 maj 2014 23:32

Ja jag for ju å hämtade den där sadeln. En bättre begagnad kieffer dressyr. For direkt hem å bytte om å sadlade på rekordtid tror jag hehe. Han var inte så skitig idag som tur var. Nansta flickorna var på banan så de fick bli en ute ritt. Direkt när jag satte mig i sadeln kände jag den där wow känslan. Vad skön den var!! Å så fingrarna vid bogen...oj hela handen fick plats med mkt utrymme! Å låg bra på ryggen gjorde den å inte tryckte den mot bogen! Passade för att ta en långtur idag då när jag ändå satt bra så de blev bort till korset å sandbacken där. Pigg häst idag med bus i kroppen. Kanske gillade sadeln :-p Travade överallt de gick så han var trött när vi kom hem. Ska testa den igen men på ridbanan då innan jag bestämmer mig riktigt men de blir med största sannolikhet den sadeln. Får byta ut stropparna bara nå tag för de var slitna.

På em var vi i hämtade hö igen. Bonden hade lagt två balar åt oss på lastpallar så vi kunde rulla över dem enkelt på släpvagnen. Jätte smidigt. Själv var han ej där men de visste vi. Sen for jag å lämnade tillbaka en lånesadel så då passade jag på att åka å betala han. Gissa vad jag fick med mig hem? Haha en till sadel. Hans sambo hade en gammal sadel som hon tyckte jag kunde prova men såg direkt när jag kom hem å la den på svartens rygg att den skulle bli för tight så får lämna tillbaka den vid nästa hököp men snällt av dem :-) Donade sen på hemma med lite...bla massage på Litchie. Lånat hem en massage apparat åt dem så masserar henne bak på kvällarna då hon är lite stel å de har blivit bättre. I morgon ska jonas köra provlopp med henne. Själv sover jag då eftersom jag jobbar i natt. Pappa kommer å hjälper oss lite med veden oxå i morgon. Nu ska jag kolla på biggest looser på datorn!!

Av Jenny M - 2 maj 2014 09:26

Ja sadlarna passade inte. Låg å tryckte på manken så nu har jag kommit fram till att han behöver en smal bom men finns de några begagnade? Nä. Lyckades hitta en i Delsbo igen så jag ska åka å låna hem den nu snart. Lite dyrare än jag tänkt mig men ligger den bra så får de vål bli så. Jonas tycker jag kan börja ha med mig svarten i stället å prova på plats slipper jag åka fram å tillbaka hehe. Jag körde ligist oxå igår. Hur pigg som helst var han. Kul de. Två mil blev de i friskt tempo. Trött,knappast. Jag jobbade lite em oxå igår. Gick bra de å :-) Ja nu får vi se då hur de går idag!!

Vände vid finnsjön

En vall där oxå. Finnsjövallen

Bakom min go röv

Av Jenny M - 1 maj 2014 09:26

I tisdags var jag å fikade med gamla arbetskollegorna. Det var mysigt. Sen på lite affärer å handla. Hem å selade på Ligist så jonas kunde sticka iväg på en körtur med han när han kom hem från jobbet för sen skulle han träna på de oxå. Min medryttare kom så vi tog en klättertur med de andra två. Hon red Litchie igen. Gick hur bra som helst igen. Hon tog ett hoppsprong bara på ett ställe hehe så AK tyckte hon kunde bli hopphäst i ställe. På kvällen var vi iväg å lånade hem en sadel till svarten....åhh dessa sadlar. Igår ons blev de då testning av sadeln. Tyvärr så tröck den över manken. Låg bra annars å var skön. Typiskt. På em for jag å lånade hem en till sadel...sen var vitill forsa å grillade korv å myste med lite kasa. Hundarna hade de kul med tre andra hundar ett tag å första doppet tog de oxå. Gissar de sov gott i natt. När vi kom hem hade jag önnu en till sadel som låg i stallet för provning så idag ska två sadlar testas!! Får vi se då..

Ovido - Quiz & Flashcards